Olympisch kampioen Mayer wint laatste afdaling

Olympisch kampioen Matthias Mayer heeft in Lenzerheide de laatste afdaling van het World Cup-seizoen gewonnen. Tijdens de World Cup-finales was de Oostenrijker in een zeer spannende wedstrijd de beste.

De eerste die een goede tijd neer wist te zetten was de Amerikaan Ted Ligety. De olympisch kampioen op de reuzenslalom skiet zelden een afdaling in de World Cup en als hij dat doet eindigt hij doorgaans niet bij de beste twintig. Christof Innerhofer, erkend specialist, slaagde er echter niet in de tijd van Ligety te verbeteren, maar kwam al vallend wel in dezelfde tijd over de streep.

Na Innerhofer was het de beurt aan de olympisch kampioen. Mayer liet een uitstekende run zien, en kwam op de finish uiteindelijk binnen in een tijd die 0,11 seconden sneller was dan die van Ligety en Innerhofer. Nadat de Noor Aksel Lund Svindal op 0,20 seconden bleef steken was het gevaar voor Mayer geweken en mocht hij zijn eerste World Cup-zege bijschrijven. 

Het klassement op de afdaling werd evenals vorig seizoen gewonnen door Svindal, die daarmee zijn elfde World Cup-klassement won. In het algemeen klassement neemt de Noor de leiding over van Marcel Hirscher, maar de Oostenrijker heeft nog de slalom en reuzenslalom te gaan in Lenzerheide, tegenover de super-G en reuzenslalom voor Svindal.