Ierland, Engeland en Frankrijk nog in race winst Six Nations

De Six Nations zal volgende week in de laatste speelronde worden beslist. Na vier duels staan er in de competitie drie teams aan de leiding met drie overwinningen. De rugbyers van Ierland staan bovenaan door een veel beter doelgemiddelde dan Engeland en Frankrijk.

Ierland was zaterdag op in het eigen Aviva Stadium ruim te sterk voor Italië; 46-7 en zette daarmee hun doelgemiddelde op +81. Daarmee staan ze dik voor op Engeland, dat vandaag op Twickenham titelhouder Wales met 29-18 de baas was. Engeland staat op een doelgemiddelde van +32 en zal volgende week een ruime overwinning nodig hebben op Italië als Ierland hun laatste wedstrijd ook in winst weet om te zetten.

Daar zullen de Ieren het nog lastig genoeg mee hebben, aangezien hun opponent Frankrijk is. De Fransen, in 2011 nog tweede op het wereldkampioenschap, wonnen met moeite van Schotland (17-19 op Murrayfield) en hebben een doelgemiddelde van +3 met eveneens drie overwinningen. Een overwinning op Ierland kan echter volgende week al genoeg zijn voor de eindwinst, al zal Engeland dan ook een steek moeten laten vallen. De laatste wedstrijden worden volgende week zaterdag gespeeld.