Opnames Terminator: Genesis in april van start

De opnames van Terminator: Genesis gaan over ongeveer een maand van start. Dat zegt hoofdrolspeler Arnold Schwarzenegger tegen de website TheArnoldFans. "Het wordt een draaiperiode van zo'n vierenhalve maand, op locatie in New Orleans, San Francisco en wellicht ook Los Angeles", vertelt de Oostenrijkse Eik enthousiast.

"De voorbereidingen lopen voorspoedig", gaat de 66-jarige acteur verder. "Het script is fantastisch en ik heb erg veel zin om te beginnen." Over de plot wilde Schwarzenegger echter nog niets verklappen.

De bedoeling is de film volgend jaar tijdens de viering van de Amerikaanse onafhankelijkheid, op 4 juli, in de Verenigde Staten uit te brengen. De Nederlandse premièredatum staat twaalf dagen later gepland.

Bij de vorige film, Terminator Salvation uit 2009, kon Schwarzenegger nauwelijks van de partij zijn omdat hij toen nog gouverneur van Californië was. Toen bleef zijn bijdrage beperkt tot een enkele scène waarin zijn gezicht digitaal op dat van een andere acteur was geplakt. "Maar dit keer ben ik weer helemaal terug", zegt Schwarzenegger.

Voor al wie niet zo lang kan wachten op zijn volgende dosis Schwarzenegger dient Sabotage zich aan. Die keiharde actiefilm, waarin Der Arnold de leider speelt van de Amerikaanse antidrugseenheid DEA, verschijnt 15 mei in de Nederlandse bioscopen.

Schwarzenegger 'undercover' gespot in fitnesszaal (Foto: Novum)