Duitsers aan de leiding in noordse combinatie

In de afsluitende wedstrijd van de noordse combinatie in Sochi, de landenwedstrijd, hebben de Duitsers na het schansspringen de leiding gepakt. Fabian Riessle, Björn Kircheisen, Johannes Rydzek en Eric Frenzel wisten een voorsprong van zeven seconden op Oostenrijk bij elkaar te springen.

Geen van de Duitsers wist enorm te overtuigen, maar door de constante prestaties konden ze de eerste plek pakken. Oostenrijk ging aan de leiding tot slotspringer Bernhard Gruber een matige sprong liet zien. De Oostenrijkers, winnaars van olympisch goud in 2006 en 2010, moeten bij het langlaufen later vandaag zeven seconden goedmaken.

Op de derde plek staan de Noren, samen met Duitsland vooraf de favorieten. Magnus Moan, Magnus Krog en Jørgen Graabak lieten een voor hun doen normale sprong zien, Håvard Klemetsen kende de beste sprong van het hele veld. Noorwegen moet 25 seconden goedmaken op Duitsland. Ook Frankrijk met Jason Lamy Chappuis heeft nog een kans, zij startten 35 seconden na Duitsland. Om 12:00 Nederlandse tijd begint het langlaufen over 4 x 5 kilometer.