ReRoll: gamen in de echte wereld

Pixyul kondigt ReRoll aan, een survival action rpg die plaats moet vinden in de echte wereld. Door middel van drones wil de ontwikkelaar uiteindelijk de gehele aarde als speelbare locatie toevoegen aan het spel.

Pixyul wil door middel van kleine drones grote gebieden in kaart brengen, of zoals ze het zelf zeggen: "Recreate the entire planet one square kilometer at at time." Afgaand op de trailer zal het spel uiteindelijk speelbaar worden in een isometrisch perspectief.

ReRoll moet ook realistisch worden door middel van 'Reality System Sync.' Met dit systeem wil men ervoor zorgen dat dag- en nachtcycli aansluiten op de echte wereld. Ook het weer zou precies hetzelfde als in het echte leven zijn: in Nederland zal het dus lekker regenachtig zijn. Verder zou je character altijd actief zijn: via je mobiel kun je dan opdrachten blijven geven.

Om de ontwikkeling van het spel te betalen, lanceert Pixyul vandaag een crowdfunding campaign. De losse characters variëren in prijs tussen $19,99 en $99,99. Bij elk character krijg je toegang to alle 'BRICKS' (locaties) die ReRoll uiteindelijk krijgt en afhankelijk van welke character je kiest ook enkele voorwerpen en skills.

Volgens de officiële website wordt het eerste speelbare gedeelte van de game halverwege volgend jaar verwacht. Vooralsnog lijkt ReRoll alleen op pc uit te komen.