Koeman stopt bij Feyenoord

Ronald Koeman stopt aan het einde van dit seizoen als trainer van Feyenoord. De trainer heeft dit aan de clubleiding laten weten. De trainer laat op de website van Feyenoord weten hoe hij tot dit besluit is gekomen.

"Bijna drie jaar heb ik intensief en goed samengewerkt, met de spelersgroep, met de staf en met alle anderen hier binnen de club. Ik heb het hier vanaf dag één en nog steeds erg naar mijn zin. De keuze om niet bij te tekenen, is er één die ik puur op gevoel maak. Het is mooi zo. Feyenoord verdient het om tijdig zekerheid te hebben over de toekomst", aldus Koeman.

"Voor de komende maanden zal dit besluit geen negatieve gevolgen hebben, zo is mijn overtuiging. Sterker nog, ik ga er met de groep juist alles aan doen om met een schitterende eindklassering drie fantastische jaren op een hele mooie manier met elkaar af te sluiten."

Technisch-directeur Martin van Geel reageert op de website van de Rotterdamse club als volgt: "Wij hadden graag nog een jaar doorgegaan met Ronald, omdat wij zien dat deze selectie nog beter kan worden. Aan de andere kant is het wel prettig dat er direct duidelijkheid is. Nu hebben we echt ruim de tijd om een opvolger aan te trekken. Het is natuurlijk ook niet gek dat een trainer na drie jaar fantastisch presteren weer eens verder wil kijken. In die zin ben ik ook niet echt verbaasd of verrast door zijn besluit. Over namen van opvolgers ga ik uiteraard niet speculeren".

De stadionclub laat verder weten dat de supporters er op mogen vertrouwen dat er al is gekeken naar het profiel van de nieuwe trainer. "De komende maanden gaan we er in alle rust voor zorgen dat er volgend seizoen weer een goede en gedreven trainer voor de ploeg staat," aldus van Geel.