Ronde van Vlaanderen bedreigd door verzekeringsmaatschappij

Opschudding in de Vlaamse wielerwereld nu het parcours van de Ronde van Vlaanderen in gevaar is. De Paddestraat moet misschien wel uit het traject worden gehaald, op last van een verzekeringsmaatschappij.

De Paddestraat is een vast onderdeel van de Ronde van Vlaanderen, maar het bereiken ervan is momenteel niet mogelijk. De Borstekouterstraat is namelijk afgesloten door de gemeente, op last van de verzekeringsmaatschappij. De straat, die normaliter ook open is voor het wegverkeer, verkeert namelijk in zeer slechte conditie en heeft zo al te veel schade opgeleverd aan auto's, waardoor de verzekeringsmaatschappij te veel schadeclaims heeft ontvangen. De straat, die een prominente toegangsweg is tot de Paddestraat, is echter moeilijk te herstellen, aangezien de kasseien beschermd zijn. De organisatie gaat nu in overleg met de Vlaamse overheid om hiervoor een oplossing te vinden.

Beter nieuws kwam er over de Berendries. Ook die zou dit jaar ontbreken, vanwege wegenwerken, maar doordat de winter bijzonder zacht is, liggen die voor op schema, waardoor deze alsnog aan het parcours toegevoegd kan worden.