Guidetti op huurbasis naar Stoke

Oud-Feyenoorder John Guidetti wordt door zijn club Manchester City verhuurd. De Zweed maakt het seizoen af bij Stoke City. Guidetti komt bij Manchester City nauwelijks aan spelen toe door de moordende concurrentie in de aanval. Derhalve is besloten dat de Zweedse spits het seizoen elders af maakt. "Hij wordt in elk geval verhuurd", zegt trainer Manuel Pellegrini tegen diverse media.

Stoke City heeft dinsdagmiddag de komst van John Guidetti bekend gemaakt op de officiële clubsite. De Zweedse aanvaller wordt de komende maanden gehuurd van Manchester City. Dinsdag rondde Guidetti de laatste details af en werd hij gepresenteerd bij de club.

The Potters hebben op dit moment al Oussama Assaidi en Stephen Ireland op huurbasis in de selectie. Een Engelse club mag van de FA maar twee spelers huren, dus Stoke is aan het kijken of Ireland permanent kan worden aangetrokken. In dat geval ligt de weg voor Guidetti open.

De laatste officiële wedstrijd van Guidetti in clubverband dateert van april 2012, namens Feyenoord. Vervolgens werd hij geveld door een mysterieus virus en kwam hij bij de Rotterdammers niet meer aan spelen toe. Afgelopen seizoen speelde hij helemaal geen duels voor Manchester City.