Van Geel: "Guidetti op dit moment niet aan de orde"

Technisch directeur van Feyenoord Martin van Geel verwacht geen drukke winterse transferperiode. "Ik denk sowieso dat er in de winter altijd minder gebeurt dan in de zomer", zegt de directeur tegen NUsport.

"Het zal meer in de marge gebeuren met spelers die ook mogen vertrekken. Dat zie je wel vaker, clubs die in de problemen komen halen of huren wel wat spelers. Dat zal bij ons in het tweede deel van de selectie zijn, Sekou Cissé en Harmeet Singh zijn de spelers die te horen hebben gekregen dat ze mogen vertrekken. De rest van de groep willen we bij elkaar houden, ook om schorsingen en blessures op te vangen."

"Het zou kunnen dat we jonge spelers zoals bijvoorbeeld Terence Kongolo verhuren, maar dat moeten we wel heel kritisch bekijken. Voor hun eigen ontwikkeling zou dat goed zijn en dat laten we uiteraard meewegen. Voor de grote transfers is de winter niet de aangewezen periode. Die topspelers willen het jaar dat we optimaal gaan presteren en voor het allerhoogste in Nederland gaan afmaken. Een aantal heeft natuurlijk ook het WK in het achterhoofd en zal beseffen dat het dit seizoen beter is om te blijven."

"Zelf hebben we geen plannen om spelers te halen, maar als John Guidetti haalbaar wordt, zullen we daar altijd naar kijken. Ik zet grote vraagtekens bij de berichten dat hij weg mag bij Manchester City, want we hebben met hem en zijn club uitermate goed contact. We houden het in de gaten, hij zit voor altijd in ons hoofd en in ons hart, maar het is op dit moment niet aan de orde."