Advocaat baalt van vertrek Martens naar PAOK

Maarten Martens vertrekt alsnog per direct naar PAOK Saloniki. De Belgische middenvelder zou aanvankelijk pas komende zomer naar Griekenland vertrekken en het seizoen afmaken bij AZ. Hij tekende bij de club van trainer Huub Stevens een contract voor twee jaar.

PAOK wilde Martens echter per direct overnemen. Het eerste bod werd door AZ afgewezen, maar bij een tweede bod gingen de Alkmaarders overstag. Volgens Voetbal International verwacht AZ deze week een akkoord.

Trainer Dick Advocaat baalt van het vertrek van Martens. "Ik heb eerder aangegeven dat je dit soort jongens eigenlijk moet zien te behouden, maar dan moet de speler ook graag willen. En dat was bij Maarten niet meer het geval. Hij wilde deze stap nu graag maken. Dan is dit de beste oplossing."

Martens speelde sinds de zomer van 2006 voor AZ. "Bij AZ heb ik alles meegemaakt: de landstitel, de beker, de Johan Cruijff Schaal, maar ook mindere tijden. Een heel stuk van mijn leven ligt bij AZ en in Alkmaar. Je kan wel zeggen dat ik hier volwassen ben geworden. Mijn jaren hier zal ik nooit vergeten", zei Martens eerder.