PAOK wil zeven ton betalen voor Martens

Maarten Martens heeft een aflopend contract bij AZ, maar vertrekt mogelijk deze winter al uit Alkmaar. PAOK Saloniki is bereid om 700.000 euro te betalen voor de middenvelder. "Paok heeft geïnformeerd", bevestigt vader Patrick Martens tegen het Nieuwsblad.

"Maarten is na een jaar vol blessureleed weer helemaal fit en dus komen er weer teams aankloppen. Ik ga er echter vanuit dat hij het seizoen afmaakt bij AZ. Dan is hij einde contract en kan hij volledig transfervrij vertrekken."

AZ hoeft niet te rekenen op een langer verblijf van Martens. "Nee, bijtekenen is momenteel geen optie. Na acht jaar in Alkmaar is Maarten wel toe aan een ­nieuwe uitdaging. Alleen ­moeten we nu niet overhaast te werk gaan. Als hij in Nederland nog zes maanden op hoog ­niveau speelt, zullen er misschien nog mooiere teams dan PAOK langskomen."

Martens hoopt via AZ weer kans te maken op een uitverkiezing voor de Belgische selectie. Met zoveel concurrenten op het middenveld beseft vader Patrick dat dat niet eenvoudig wordt. "Als Maarten de afgelopen jaren niet zo veel pech had gehad met blessures, dan had hij meer kans gemaakt."

"Nu weet hij dat hij maar een waterkansje heeft op het WK. Bij België is de concurrentie op de flanken enorm. Er zou al iemand geblesseerd moeten uitvallen, maar dat wensen we niemand toe", aldus Martens senior.