'Martens per direct van AZ naar PAOK'

Maarten Martens lijkt per direct de overstap van AZ naar PAOK Saloniki te gaan maken. De Alkmaarders verwachten deze week overeenstemming over een transfer te bereiken met de Griekse club, meldt Voetbal International maandag.

De 29-jarige Belg kwam vorige week al een tweejarig contract met PAOK overeen, maar zou eigenlijk pas in de zomer vertrekken. De Grieken willen echter niet zo lang wachten. AZ-coach Dick Advocaat heeft een dubbel gevoel. "Ik heb eerder aangegeven dat je dit soort jongens eigenlijk moet zien te behouden, maar dan moet de speler ook graag willen", zegt hij. "En dat was bij Maarten niet meer het geval. Hij wilde deze stap nu graag maken. Dan is dit de beste oplossing."

Martens begon zijn loopbaan in 2003 bij Anderlecht. Na een huurperiode stapte hij in 2005 definitief over naar RKC Waalwijk, dat hem een jaar later al kwijtraakte aan AZ. In Alkmaar werd Martens regelmatig geplaagd door blessures. Hij speelde tot nu toe 163 competitieduels voor AZ. Zijn grootste succes was in 2009, toen hij met de ploeg landskampioen werd.

Martens wordt bij het door Huub Stevens getrainde PAOK ploeggenoot van Hedwiges Maduro, die vrijdag een contract tekende bij de Grieken. De Nederlandse middenvelder kwam transfervrij over van Sevilla, waar hij op een zijspoor was beland.