[NFL] Eagles winnen NFC East titel in laatste wedstrijd

De Philadelphia Eagles hebben vannacht in een rechtstreeks duel met de Dallas Cowboys de NFC East titel gewonnen. Deze titel gaf gelijkertijd recht op een plek in het wildcardweekend, waar een plek voor de playoffs valt te verdienen.

De wedstrijd ging scorend heen en weer. Het eerste kwart had enkel een field goal van de Eagles als scorende play. In het tweede kwart startten de Eagles sterk door binnen een minuut een touchdown te maken. LeSean McCoy was de receiver die de bal van een kleine afstand binnen liep. Een kleine vijf minuten later verkleinde Gavin Escobar de marge weer naar drie door een touchdown voor de Cowboys te maken. Dit was een knappe touchdown waarbij Escobar een salto maakte om de verdediger van de Eagles te ontwijken die hem op de goalline probeerde af te stoppen. De ploeg uit Philadelphia pakte niet veel later weer een voorsprong van tien punten toen Brent Celek een touchdown maakte. Hier ging een interception-pass van Kyle Orton, de quarterback van Dallas, aan vooraf. Een field goal van de Cowboys zette de ruststand op 10-17.

In het derde kwart gingen de Cowboys op zoek naar de aansluiting in de wedstrijd. Met drie goede verdedigende plays hielden ze de Eagles van scoren af en konden ze zelf twee field goals verzilveren. Zo stonden ze nog maar op één punt achterstand en lag de wedstrijd weer helemaal open.

In het vierde kwart scoorden de Eagles een touchdown via Bryce Brown. Hij kon net de endzone binnen komen voordat hij hard getackled werd. De Cowboys gingen naarstig op zoek naar de touchdown en die kregen ze ook via Dez Bryant. Met een achterstand van twee punten probeerden ze een two-point conversion maar die mislukte. Met nog twee minuten te spelen in de wedstrijd kregen de Cowboys nog eenmaal balbezit om er iets van te maken. Precies in die drive gooide Orton opnieuw een interception en was het game over voor de ploeg uit Dallas.

De Eagles wonnen zo de NFC East en komen tijdens het wildcardweekend uit tegen de New Orleans Saints.