Disney jat gekochte kerstfilms terug

In zijn eeuwige wijsheid heeft Disney gebruikgemaakt van Amazons mogelijkheid voor uitgevers om hun content te blokkeren, ook nádat deze is aangeschaft. Om het aantal kijkers van hun eigen Disney tv-kanalen een boost te geven zijn alle Disney kerstfilms en video's op Amazon geblokkeerd tot na de feestdagen. Het regent dan ook klachten van mensen die hun filmcollectie niet langer kunnen benaderen.

Niet alleen zijn de video's momenteel niet beschikbaar via Amazon's online videodienst, ook mensen die de films reeds hebben aangeschaft en in hun online videotheek hebben staan kunnen de aangeschafte films niet langer bekijken. Dat meldt Torrentfreak.

Onder de geblokkeerde video's bevinden zich onder meer 'The Muppet Christmas Carol' en 'Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas'.

Met deze zet toont Disney eens te meer aan dat consumenten nooit enig recht verwerven over aangeschaft videomateriaal. Deze trend is ingezet toen de term 'Copyright' werd omgezet in 'Intellecueel Eigendom', waarmee maar al te duidelijk wordt gemaakt wie het eigendom van auteursrechtelijk beschermd materiaal te allen tijde behoudt.

Of deze zet van Disney een slimme is valt nog te bezien. Het aanbod via usenet en the Pirate Bay is aanzienlijk en op materiaal dat uit dergelijke bronnen wordt gedownload zitten geen beperkingen. Downloaden van films en muziek is in Nederland ook nog eens volledig legaal.