'Verkoop Slotervaart aan Winter definitief'

De verkoop van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam aan zorgondernemer Loek Winter gaat door. Dat schrijft de NOS op basis van bronnen. Een woordvoerder van Winters bedrijf, MC Groep, wil het bericht bevestigen noch ontkennen. Wel komt het bedrijf waarschijnlijk later op donderdag met een mededeling.

De eind november aangekondigde verkoop was op losse schroeven komen te staan door een rechtszaak die was aangespannen door voormalig bestuursvoorzitter van het ziekenhuis Aysel Erbudak. Zij meende dat de verkoop aan MC Groep onrechtmatig was.

De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam bepaalde woensdag dat de door de kamer aangewezen onafhankelijke bestuurder, Charlotte Insinger, een besluit mocht nemen over een eventuele verkoop, eventueel ook aan andere partijen. Volgens de NOS hebben huisbankier ING en zorgverzekeraar Achmea nu afgedwongen dat de verkoop aan MC Groep nu alsnog plaatsvindt.

Het Slotervaart is sinds eind vorig jaar inzet van een aandeelhoudersstrijd. Hoofdrolspelers zijn naast Erbudak de erven van haar zakenpartner Jan Schram, die nu Delta Onroerend Goed bezitten. De erven zouden aandelen in het Slotervaartziekenhuis hebben verkocht zonder deze als eerste aan Erbudak aan te bieden.

De Ondernemingskamer bepaalde in oktober dat er een onderzoek komt naar wanbeleid bij de twee aandeelhouders. Erbudaks investeringsvehikel Meromi en Delta Onroerend Goed worden sinds de uitspraak door Insinger bestuurd.