Frenzel pakt noordse combinatie Lillehammer

Eric Frenzel heeft in Lillehammer de noordse combinatie gewonnen. Na een geweldige sprong van de grote schans kwam hij bij het langlaufen geen moment in de problemen.

De overwinning bij het schansspringen ging opnieuw naar de jonge Rus Evgeniy Klimov. Het langlaufen is echter niet zijn onderdeel, van de 45 deelnemers zette hij veruit de langzaamste tijd neer. Tweede na het schansspringen was Frenzel, die een dag eerder nog opzichtig faalde op dat onderdeel. De Noor Håvard Klemetsen, bekend als goede springer, pakte de derde plek.

Bij het langlaufen mocht Frenzel ruim veertig seconden eerder vertrekken dan zijn naaste concurrent, de Noor Magnus Krog. De Duitser kwam echter geen moment in gevaar. Achter hem was het een spannende strijd om de podiumplaatsen tussen Krog en Akito Watabe uit Japan. Het was uiteindelijk de Noor die er met de tweede plek vandoor ging. Snelste langlaufer was wederom Mikko Kokslien, ook uit Noorwegen. Hij moest echter bijna twee minuten na Frenzel starten en kwam niet verder dan plek zeven. Fransman Jason Lamy Chappuis, die een dag eerder won de leiding in de World Cup overnam van Frenzel, moest zijn gele leidershesje weer teruggeven aan de Duitser.