Messi mist wellicht start 2014

Het herstel van Lionel Messi vordert gestaag. De Argentijnse aanvaller van FC Barcelona revalideert momenteel in zijn vaderland. Barcelona-trainer Gerardo Martino hoopt dat zijn sterspeler begin 2014 weer beschikbaar is, maar laat tevens weten dat hij geen uitsluitsel kan geven over een rentree.

Messi staat sinds 10 november aan de kant met een hamstringblessure. "Zijn herstel verloopt volgens schema, hij doorloopt momenteel de verschillende trajecten van zijn revalidatie", aldus Martino op de officiële clusite. "We hopen dat hij begin januari weer fit is, maar tegen die tijd kunnen we pas zekerheid geven."

"Op dit moment bestaat er geen enkele garantie over zijn rentree. Wat voor ons belangrijker is, is dat hij weer volledig herstelt", vervolgt de trainer. Barcelona hervat de competitie na de feestdagen op 5 januari tegen Elche, terwijl een week later het duel met Atlético Madrid wacht.

Barça verloor tijdens de afwezigheid van Messi van Ajax (2-1) en Athletic Bilbao (1-0). Martino ziet echter geen reden voor paniek. "Er zijn twee opties. Het pessimisme maakt ons sterker of zwakker. Wij blijven in elk geval optimistisch en dat moeten we in de wedstrijden terugzien."

"We moeten weer laten zien waarom we bovenaan de Primera División staan en ons hebben geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Natuurlijk geven de nederlagen ons reden tot nadenken, maar we worden er niet negatief van."