FOK!filmtip van de Dag: 16 Blocks (2006)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

16 Blocks

De FOK!filmtip van de Dag gaat vandaag naar de spetterende actiefilm 16 Blocks, die vanavond om 20.30 uur te zien is op Veronica. In de film van regisseur Richard Donner zien we Bruce Willis als Jack Mosley, een politieagent op leeftijd die Eddie Bunker (Mos Def), een belangrijke getuige, van een politiebureau naar een rechtbank moet brengen. Er is echter één probleem; de man moet namelijk getuigen tegen corrupte politieagenten en Mosley krijgt zo ongeveer het hele korps achter zich aan om te voorkomen dat Bunker de rechtbank zal bereiken. Mosley moet een moeilijke keuze maken tussen loyaliteit voor zijn collega's en het beschermen van de getuige.

16 Blocks 1

Een fijne actiefilm, gebaseerd op een scenario van Richard Wenk, die eerder naam had gemaakt met zijn script voor Lethal Weapon 4 (1998). Zijn schrijfsel werd weliswaar niet gebruikt maar toen Richard Donner vernam dat Wenk een nieuw script had geschreven liet hij meteen weten interesse te hebben in het verhaal. Het personage Eddie Bunker was trouwens gebaseerd op de voormalige crimineel Edward Bunker, die als acteur te zien was in onder meer Runaway Train (1985) en Quentin Tarantino's Reservoir Dogs (1992).

16 Blocks 2

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!