Pérez: "McLaren heeft verkeerde keuze gemaakt"

Sergio Pérez sloot gisteren een slecht seizoen af bij McLaren. Het team kon geen auto neerzetten die voor goede resultaten kon zorgen. Daarnaast besloot het team de Mexicaan geen contract meer te geven voor het komende seizoen en te vervangen door Kevin Magnussen.

"Of McLaren de juiste beslissing heeft gemaakt door mij aan de kant te schuiven, moet de tijd uitwijzen, maar ik denk dat ze een vergissing begaan", verklaarde Pérez in gesprek met Motorsport-Total. "We zullen nog wel zien. Misschien heb ik het wel bij het verkeerde eind, maar mijn carrière in de Formule 1 is sowieso nog niet voorbij en ik hoop dat ik bij mijn volgende team, ongeacht welk team dat is, succesvol kan zijn."

Pérez, die eerder furore maakte bij Sauber door daar enkele keren mee op het podium te finishen, zegt vrijwel zeker te zijn van een contract voor volgend seizoen. Een terugkeer bij Sauber ligt voor de hand, maar ook Force India schijnt nog in de markt te zijn voor de coureur, die aangaf dat hij in het afgelopen seizoen toch nog veel geleerd heeft als coureur.