Perez vertrekt bij McLaren

Sergio Perez zal het Formule 1-team McLaren al weer na één seizoen verlaten. De Mexicaan maakte het nieuws vandaag zelf via Twitter wereldkundig. Het is nog niet bekend wat hij nu zal gaan doen, maar aangenomen wordt dat de coureur in gesprek is met Force India en Sauber voor een zitje.

De positie van Perez was al enige tijd wankel nu hij er niet vaak in slaagde om teamgenoot Jenson Button het vuur aan de schenen te leggen. Waar Button met de 'langzame' 2013-McLaren 60 punten bijeen heeft gereden is het Perez die na zeventien van de negentien wedstrijden maar op 35 punten staat. Dit voedde al de geruchten dat hij volgend seizoen vervangen zou worden door World Series by Renault-kampioen Kevin Magnussen, zoon van oud-F1-coureur Jan Magnussen.

In een verklaring op Twitter bedankt Perez McLaren voor de samenwerking en zegt hij bij het team uit Woking veel geleerd te hebben. In de laatste twee races van het seizoen wil de Mexicaan nog alles geven. Hij hoopt ook volgend seizoen weer op de Formule 1-grid aanwezig te zijn.

Eerder was Perez nog kritisch geweest op McLaren. "Ik ben zeer teleurgesteld. Als je scherpe doelstellingen formuleert en daar kan je niet aan voldoen, dan valt het tegen. Dat geldt voor beide partijen. McLaren is een geweldig team met capabele mensen, daar twijfel ik niet aan, maar organisatorisch schort er nog wel wat aan en ze ontberen de nederigheid om de realiteit onder ogen te zien. Het duurde bijvoorbeeld lang voordat ze zich realiseerden dat dit jaar overwinningen niet tot de mogelijkheden behoorden."