[WK Kwalificatie] Griekenland heeft aan gelijkspel genoeg

Griekenland heeft zich geplaatst voor het eindtoernooi van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Roemenië kon de WK-droom in eigen huis niet waarmaken. De Roemenen gingen de playoff in met de wetenschap dat er veel gescoord zou moeten worden om nog kans te maken op het WK.

Konstantinos Mitroglou zorgde er namens Griekenland al snel voor dat die wens steeds verder van huis kwam. Hij maakte na 23 minuten spelen de 0-1 met een bekeken schot. Roemenië had in de eerste helft veel balbezit, maar buitte dat niet uit. Tien minuten na het begin van het tweede bedrijf kreeg Roemenië dan toch loon naar werken, nota bene door een eigen doelpunt van Alexandros Tziolis.

Griekenland zette volledig in op een defensieve speelstijl, waarbij het meeste van de tijd alleen Mitroglou op de vijandelijke helft te vinden was. Het bleef bij 1-1. Na de 3-1 van vorige week vrijdag mag Griekenland zich de verdiende winnaar van de WK-playoff noemen. De Grieken mogen proberen om na hun gewonnen EK 2004 nieuw eremateriaal binnen te slepen.