[WK Kwalificatie] Kameroen bereikt WK via Ruud Krols Tunesië

Kameroen heeft zich zondag als derde Afrikaanse land geplaatst voor het WK in Brazilië van volgend jaar. Een 4-1 zege op het Tunesië van bondscoach Ruud Krol was genoeg nadat het eerste play-offduel in Noord-Afrika in 0-0 was geëindigd. Pierré Webo, Benjamin Moukandjo en Jean Makoun (2x) scoorden voor Kameroen.

Ahmed Akaïchi was verantwoordelijk voor de goal die Tunesië vlak na rust bij een 2-0 stand hoop gaf op een goed resultaat. Eyong Enoh, die dit seizoen uitkomt voor Jong Ajax, startte in de basis bij Kameroen, net als aanvoerder Samuel Eto'o.

Kameroen is in Brazilië voor de zevende keer actief op een WK. Het land miste sinds 1982 alleen de toernooien van 1986 en 2006. In 1990, toen Kameroen regerend wereldkampioen Argentinië de baas was, werd voor de enige keer de groepsfase overleefd.

Nigeria en Ivoorkust plaatsten zich zaterdag voor het WK. Dinsdag gaat hoogstwaarschijnlijk Ghana, dat het eerste duel tegen Egypte met 6-1 won, zich daar bijvoegen. Burkina Faso en Algerije (3-2) strijden op dezelfde dag om het vijfde Afrikaanse ticket.

Krol werd in september aangesteld als interim-bondscoach van Tunesië, nadat Nabil Maaloul was opgestapt na teleurstellende resultaten. Tunesië bereikte de play-offs doordat Kaapverdië tijdens een kwalificatieduel een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld en daardoor werd gediskwalificeerd.

Of Krol aanblijft als bondscoach is niet duidelijk. De oud-Ajacied combineert zijn bondscoachschap momenteel met een baan als hoofdtrainer bij CS Sfaxien.