Hadewych Minis zet deur naar buitenland op kier

Hadewych Minis zet haar gezin op de eerste plaats, maar zet de deur naar een carrière in het buitenland op een kier. "Mijn gezin staat op één, maar het hangt er natuurlijk van af waar gedraaid wordt en voor hoe lang", zegt de actrice voor de camera van Novum Nieuws. "Het moet iets concreter worden voordat ik er iets zinnigs over kan zeggen."

Na het immense succes in binnen- en buitenland van de duistere komedie Borgman lijkt een stap naar het buitenland logisch. De 36-jarige Minis won onlangs een Gouden Kalf voor haar hoofdrol in de film, die ook aan het buitenland is verkocht. Borgman was ook de eerste Nederlandse titel in zo'n dertig jaar die werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes.

Minis ziet wat dat betreft haar kansen niet alleen in Hollywood, maar vooral ook in Europa. "Ik vind de Europese cinema in veel opzichten interessanter dan de Amerikaanse. Het hoeft dus zeker niet alleen Hollywood te zijn."

Borgman draait nog volop in de Nederlandse bioscopen. Minis is vanaf 28 november te zien in de Nederlandse romkom Mannenharten.


Hadewych Minis zet deur naar buitenland op kier (Foto: Novum)