Huta Galung bijna terug in top honderd

Jesse Huta Galung is dicht bij een terugkeer in de top honderd. De Haarlemmer, die vorige week bij het eindejaarstoernooi voor beste tennissers op de Challenger Tour een van zijn drie wedstrijden wist te winnen, steeg vijf plaatsen op de wereldranglijst van 106 naar 101.

Huta Galung maakte in augustus zijn debuut in de top honderd. Een maand later haalde hij met de 95e plaats zijn hoogste notering ooit. Robin Haase staat nog altijd 43e en blijft daarmee de beste Nederlander. Igor Sijsling boekt twee plaatsen winst van 71 naar 69. Thiemo de Bakker is op de 145e plaats de vierde Nederlander in de top tweehonderd.

Het ATP-seizoen werd zondag afgesloten met de Davis Cupfinale, waardoor de top van de wereldranglijst tot het eind van het jaar vast staat. Rafael Nadal sluit het seizoen af als nummer één, voor Novak Djokovic, David Ferrer, Andy Murray en Juan Martin del Potro.

Ook bij de vrouwen staat de top van de wereldranglijst vast. Serena Williams staat bovenaan, voor Victoria Azarenka en Na Li. Kiki Bertens blijft de beste Nederlandse, al daalt ze wel een plaatsje van 86 naar 87. Arantxa Rus volgt op ruime afstand. Ze stijgt van de 158e naar de 156e plaats.