Jol krijgt assistentie van Meulensteen bij Fulham

René Meulensteen gaat aan de slag bij Fulham. De Brabander gaat als hoofdcoach landgenoot Martin Jol, die manager blijft, assisteren. Dat heeft Fulham woensdag bekendgemaakt. Scheveninger Jol staat vanwege een serie teleurstellende resultaten al een tijd onder druk.

In Engeland geniet Meulensteen een goede reputatie. Hij was onder Sir Alex Ferguson jarenlang de veldtrainer van Manchester United. Na het vertrek van de Schot bij de Red Devils besloot ook Meulensteen zijn heil elders te zoeken. Hij ging als opvolger van Guus Hiddink aan de slag bij Anzhi Makhachkala, maar dat avontuur was slechts een kort leven beschoren.

Meulensteen leek op weg naar Qatar, waar in hem de juiste man in aanloop naar het WK 2022 werd gezien, maar dat ketste op het laatste moment af. Inmiddels heeft Meulensteen dus onderdak gevonden bij de huidige nummer achttien van de Premier League.

De 49-jarige Meulensteen raakte naar eigen zeggen geënthousiasmeerd door de visie van voorzitter Shahid Khan en algemeen directeur Alistair Mackintosh. Ook praatte hij urenlang met Jol. "We hebben een gezamenlijke visie hoe voetbal moet worden gespeeld en hoe voetballers zich dienen te ontwikkelen. Aan ons de taak om onze visie tot leven te brengen op het veld."