[Bundesliga] Bayern profiteert van misstap Dortmund

Borussia Dortmund heeft de achterstand op Bayern München zaterdag op zien lopen in de Bundesliga. Dortmund ging op bezoek bij VfL Wolfsburg met 2-1 onderuit, terwijl de regerend landskampioen in eigen huis FC Augsburg de baas was met 3-0. Bayern staat na twaalf speelronden op 32 punten, vier meer dan de belangrijkste rivaal.

Arjen Robben viel in de 66e minuut in bij Bayern, dat door een goal van Jérôme Boateng al snel de leiding nam. Franck Ribéry verdubbelde de score kort voor rust en in blessuretijd bepaalde Thomas Müller de eindstand uit een strafschop op 3-0. Bij Augsburg, dat dertiende staat, speelde Paul Verhaegh de hele wedstrijd mee.

De overwinning van Bayern betekende tevens een nieuw record. De Beierse club is nu al 37 competitieduels op rij ongeslagen. Daarmee verbeterden ze de reeks van 36 duels zonder nederlaag van Hamburger SV in het seizoen 1982-1983.

Dortmund kwam in Wolfsburg nog wel op voorsprong dankzij Marco Reus, maar na de pauze kantelden Ricardo Rodriguez en Ivica Olic de partij in het voordeel van de thuisploeg, de nummer vier van de ranglijst met 21 punten.

Het HSV van coach Bert van Marwijk en Rafael van der Vaart ging in een doelpuntrijk duel ten onder bij Bayer Leverkusen: 5-3. Uitgerekend Heung-Min Son deed zijn oude ploeg met drie treffers de das om. De Zuid-Koreaan hielp Leverkusen aan een snelle 2-0 voorsprong, maar via Maximilian Beister en Pierre-Michel Lasogga kwam HSV terug.

Via opnieuw Son en Stefan Kiessling, op aangeven van Son, nam Leverkusen toch weer afstand. Na een assist van aanvoerder Van der Vaart deed Lasogga nog wel iets terug, maar het slotakkoord was voor Gonzalo Castro van Leverkusen, dat op gelijke hoogte komt met Dortmund. HSV bezet de veertiende plek.

Jefferson Farfan luisterde zijn rentree bij Schalke 04 na ruim een maand blessureleed op met een doelpunt. De voormalig PSV-aanvaller zorgde in blessuretijd voor de beslissing tegen Werder Bremen: 3-1. Kevin-Prince Boateng maakte de andere treffers voor de formatie uit Gelsenkirchen, Felix Kroos had de bezoekers nog wel op voorsprong gezet.

Schalke klimt door de zege naar de vijfde positie met twintig punten. Bremen heeft vijf punten minder en staat achtste. De confrontatie tussen Hoffenheim en Hertha BSC, respectievelijk de nummers elf en zeven, eindigde in 2-2.