Greene duikt na 'Eurotrip' op in Volendam

Serginho Greene is terug in Nederland. Na avonturen in Bulgarije, Servië en op Cyprus is de inmiddels 31-jarige verdediger neergestreken in Volendam. Greene krijgt de kans om zich te bewijzen bij FC Volendam.

De komende dagen mag de oud-speler van onder meer Feyenoord en Vitesse stage lopen bij de club uit de Jupiler League. De technische staf zal dan oordelen of Greene een toegevoegde waarde kan zijn voor de Volendammers. Dat zal aanvankelijk op amateurbasis zijn.

De Amsterdammer keerde uit Cyprus, waar zijn werkgever AEK Larnaca maandenlang geen salaris uitbetaalde. Daarvoor stond Greene onder contract bij het Bulgaarse Levski Sofia en het Servische FK Vojvodina. Voor zijn toch door Europa speelde de 31-jarige verdediger achtereenvolgens voor RKC Waalwijk, Feyenoord en Vitesse.

"Greene is welkom en kan een meerwaarde zijn als hij kan worden vrijgeven om als amateur in te stappen", zegt Volendam-trainer Hans de Koning tegen RTV Noord-Holland. De Koning heeft ook aanvaller Gerson Sheotahul op proef. De vleugelaanvaller is transfervrij na een teleurstellend avontuur bij Iraklis Psachna in Griekenland.

"Ze zijn beide een tijdje uit beeld geweest en kunnen hier laten zien dat ze het nog kunnen. In eerste instantie bij de beloftes. Als het dan goed gaat kunnen we gesprekken voeren voor de lange termijn", aldus De Koning.