'Räikkönen naar Ferrari, Hülkenberg mogelijk naar Lotus'

Later deze week zal de line-up van Ferrari voor 2014 pas officeel bekend worden, maar het Duitse Auto Motor und Sport meent het zeker te weten: Kimi Räikkönen keert terug bij Ferrari. Sauber-coureur Nico Hülkenberg zou de plaats van de Fin bij Lotus over kunnen gaan nemen.

De geruchten dat Räikkönen naar Ferrari gaat gaan al maanden rond. De Fin was ook in beeld bij Red Bull Racing, maar haakte daar af. Vorige week kwam het bericht naar buiten dat hij Lotus in de wacht zet omdat hij technische zekerheid wil hebben. De echte reden dat hij de boot afhoudt is dat hij al getekend zou hebben bij Ferrari. Voor het team uit Maranello racete The Iceman al van 2007 tot en met 2009, waarbij hij in zijn eerste jaar meteen wereldkampioen werd.

Räikkönen zal teamgenoot worden van Fernando Alonso de man voor wie hij eind 2009 plaats moest maken bij de Italiaane renstal. De Fin koestert geen wrok tegen zijn wegsturen toen en zou net als Ferrari bereid zijn om dat stukje verleden achter zich te laten, zeker omdat de constructeurstitel weer binnengesleept moet worden. Alonso zal minder blij zijn, omdat hij liever teamspeler Massa als teamgenoot had gehouden. De vraag is of hij met Räikkönen ook een goed team kan vormen.

De plaats van Räikkönen bij Lotus kan worden ingenomen door Hülkenberg die ook aan Ferrari werd gelinkt. De Duitser racet momenteel voor Sauber, maar is na dit jaar vrij om voor een ander team uit te komen. Hij bewees zichzelf een goede dienst door vandaag in Italië vijfde te worden en zo voor zijn huidige werkgever kostbare punten te pakken.