Meisje van 13 wil sekstape maken

Een 45-jarige vrouw uit Londen is woedend op Amazon. Volgens haar zou het bedrijf kinderen aanzetten tot onzedelijk gedrag. De 13-jarige dochter van Melissa Crighton wilde namelijk een sekstape maken en laten uitlekken na het lezen van een e-book dat was gedownload via de webwinkel.

Crighton hoorde onlangs met rooe oortjes aan hoe haar dochter het boek 'It's All About The Sex Face: A Guide To Becoming A Celebrity' hardop voorlas. Met haar vriendinnetje besprak ze de mogelijkheden tot het maken van een sekstape. Ook het vinden van een sekspartner en het uitlekken van de video kwamen aan bod.

"Ik kwam tussenbeide en pakte hun e-bookreader af", vertelt de geschokte moeder. "'Dit is geen boek dat jullie moeten lezen', vertelde ik hun." Het pikante boek bleek te zijn gedownload door haar dochters vriendinnetje.

De vrouw wil nu andere ouders waarschuwen voor de gemakkelijke verspreiding van seksgerelateerde boeken. Zo is het boek dat haar dochter las voor iets meer dan een pond te downloaden. Met het boek kun je 'beroemd worden zonder talent te hebben', aldus Amazon.