'Amazon werkt aan eigen spelcomputer'

Amazon komt mogelijk eind november met een eigen spelcomputer. Volgens het Amerikaanse tijdschrift Game Informer draait de spelcomputer op Android en heeft het een eigen controller. Anonieme bronnen van het tijdschrift stellen dat de spelcomputer rond 29 november op de markt verschijnt. Amazon heeft zelf niets bekendgemaakt.

Amazon heeft al een eigen online winkel waar consumenten apps voor Android-apparaten kunnen downloaden. Daarnaast heeft het bedrijf ervaring met een het in de markt zetten van apparaten dankzij de eigen Kindle e-readers.

Volgens techweblog Venturebeat zou Amazon al een prototype hebben laten zien aan enkele gamebedrijven. Het Amerikaanse bedrijf zou vooral op zoek zijn naar laagdrempelige spellen die een breed publiek aanspreken.

Mocht het bedrijf achter de populaire webwinkel daadwerkelijk met een Android-spelcomputer komen, dan is het niet de enige. Sinds twee maanden is de Ouya in de markt, terwijl eind deze maand de Gamestick moet worden gelanceerd.

In tegenstelling tot deze beginnende bedrijven heeft Amazon een naam, een budget en ervaring met het in de markt zetten van de Kindle. Volgens het gametijdschrift kan dat cruciaal zijn voor het in de markt zetten van de onaangekondigde spelcomputer.


'Amazon werkt aan eigen spelcomputer'