FOK! wat een weer... Enkele buien

Een goede zondagmorgen! De neerslagtekorten zijn met name in het noordwesten inmiddels behoorlijk groot geworden. Misschien dat er vandaag ook daar een paar buien vallen, maar met een opnieuw vrij droge week voor de boeg zal dat niet veel uitmaken.

Enkele buien dus vandaag, en deze lijken het voornamelijk gemunt te hebben op het noorden van het land. Bovendien kunnen ze behoorlijk stevig zijn en daarbij is er ook een kleine kans op onweer. In het zuiden vallen er minder buien en die zijn bovendien een stuk lichter. Verder schijnt ook de zon geregeld. De middagtemperatuur ligt rond de 20 graden en er staat een matige tot vrij krachtige wind uit het westen.

In de nieuwe week is er vooral op dinsdag nog kans op een stevige bui, maar in de rest van de week blijft het overwegend droog. Na een koele maandag en dinsdag loopt het kwik aan het einde van de week weer op naar waarden van meer dan 20 graden. In het zuidoosten is er op vrijdag zelfs een 25 graden mogelijk.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Air
Marieke maakte deze luchtfoto's in het vliegtuig naar Bologna voor een welverdiende vakantie. Prachtig!

 Air2
Op dit moment vloog ze boven de Alpen, maar de bergen waren verstopt onder de bewolking.