Dortmund verslaat Bayern ondanks goals Robben

Borussia Dortmund heeft zaterdagavond beslag gelegd op de Duitse Supercup. De nummer twee van het afgelopen seizoen versloeg landskampioen en bekerwinnaar Bayern München met 4-2. Arjen Robben verzorgde de gehele Zuid-Duitse productie.

In een herhaling van de Champions Leaguefinale van vorig seizoen zette Marco Reus Dortmund op voorsprong. De Duitser kopte binnen na een blunder van reservegoalie Tom Starke. Trainer Pep Guardiola, die voor het eerst tijdens een officiële wedstrijd van Bayern langs de kant stond, kon eerste doelman Manuel Neuer vanwege een blessure niet onder de lat poseren.

Drie goals in luttele minuten zette het duel na rust op zijn kop. Robben trok de stand eerst gelijk met een knappe kopbal. Zijn ploegmaat Daniel Van Buyten werd momenten later de schlemiel door de bal achter zijn eigen goalie te koppen. Ilkay Gündogan schoot nog geen minuut later de 3-1 binnen.

Robben gaf de Zuid-Duitsers na ruim een uur weer wat hoop door de 3-2 tegen het net te schieten. Reus schoot die hoop vier minuten voor tijd echter aan diggelen met zijn tweede goal.

De overwinning zal Dortmund een beetje genoegdoening geven. Bayern bleek vorig seizoen zowel in de competitie als in de Champions Leaguefinale de betere ploeg.