Uruguay klopt Irak pas na strafschoppen op jeugd-WK

Uruguay heeft de finale van het WK voor spelers onder 20 jaar bereikt. De Zuid-Amerikanen versloegen in het Turkse Trabzon Irak pas na strafschoppen: 7-6. Na negentig minuten was het 1-1 en in de verlenging werd vervolgens niet gescoord. Eerder woensdag had ook Frankrijk zich voor de eindstrijd geplaatst. Dat deden ze door Ghana met 2-1 te verslaan.

Irak leek lange tijd de beste papieren te hebben voor het bereiken van de finale. In de 34e minuut had Ali Adnan met een fraaie vrije trap zijn land op voorsprong gezet. Pas drie minuten voor tijd kwam Uruguay langszij door een doelpunt van Gonzalo Bueno.

De strafschoppenserie begon goed voor de Irakezen. Doelman Mohammed Hameed stopte de inzet van Gianni Rodriguez. In de gelijkmakende beurt schoot Ali Faez echter keihard tegen de paal en dus bleef de stand gelijk. Vervolgens scoorde Uruguay zeven keer op rij en deed Irak dat zes keer. Saif Salman was uiteindelijk de ongelukkige die miste.