Boëtius: "Haalde mijn niveau niet meer"

Jean-Paul Boëtius werkt keihard aan zijn revalidatie om de voorbereiding op het nieuwe seizoen te halen. De jongeling kijkt terug op een zware periode.

Boëtius brak afgelopen seizoen door bij Feyenoord, maar raakte vlak voor het einde van het seizoen geblesseerd. De aanvaller moest zelfs onder het mes, maar kijkt nu met vertrouwen vooruit. "De blessure was voor mij een mentale tik, maar ik heb me er snel overheen gezet. Ik heb wel eens gehoord dat een positieve instelling bijdraagt aan een snel herstel. Daar hou ik me aan vast."

"Het was een bewogen jaar voor mij", vertelt Boëtius op de clubwebsite. "Hoewel ik geen last had van vermoeidheid, haalde ik in mijn laatste wedstrijden niet het niveau van de maanden ervoor. Daardoor kreeg ik soms kritiek, maar dat beschouw ik ook als een compliment."

De meniscusblessure betekende voor Boëtius dat hij het EK met Jong Oranje aan zich voorbij zag gaan. "Natuurlijk deed dat pijn, ook omdat ik eerder jeugd-EK’s vanwege een blessure heb moeten missen. Toch heb ik met veel plezier naar de jongens gekeken."