Krajicek maakt reuzensprong op wereldranglijst

Michaëlla Krajicek heeft maandag een flinke sprong gemaakt op de wereldranglijst. De Nederlandse tennisster steeg 354 plaatsen en staat nu 575e. Krajicek luisterde haar eerste wedstrijd op WTA-niveau op met een zege in Rosmalen. Kiki Bertens moest een plekje inleveren en is nu de nummer zestig van de wereld.

Aranxta Rus, de derde Nederlandse deelneemster bij de dames op Wimbledon, verloor vijf plaatsen en staat 156e. De winnares van de Topshelf Open, Simona Halep, ging van de 45e naar de 32e stek. Serena Williams, Victoria Azarenka en Maria Sharapova voeren de ranglijst aan.

Bij de mannen daalden de drie hoogst genoteerde Nederlanders op de ranking. Robin Haase verloor een positie, hij staat 58e. Igor Sijsling ging van de 59e naar de 65e plaats. Thiemo de Bakker is de nummer 93 van de wereld. Novak Djokovic voert de ranglijst aan, voor Andy Murray en Roger Federer. Nicolas Mahut, winnaar van het ATP-toernooi in Rosmalen, steeg ruim honderd plaatsen naar de 124e plek.

De Nederlandse tennissers maken deze week hun opwachting in Londen op Wimbledon. Haase speelt maandag tegen Mikhail Youhzny en Bertens komt in actie tegen Yaroslava Shvedova.