Buurt is muzikant spuugzat

Downtown Goes zijn ze er helemaal klaar mee. Elke zaterdag staat daar een straatmuzikant namelijk op een vast punt zijn net zo vaste repertoire af te werken. Herrie en dus overlast, zo oordeelt de buurt. Vandaar dat een bewoonster het hef in eigen handen genomen heeft en een petitie met maar liefst 45 handtekeningen heeft aangeboden bij de gemeente Goes.

Mirjam Kruitbosch, een dame met een pittig kort kapsel en een pittig karakter, woont recht boven het punt waar de krasse knar, bewapend met accordeon, alle vier nummers die hem bekend zijn continu afwerkt. Alsof het een goedkope imitatie is van de meeste commerciële radiozenders. Anders dan de meeste radiozenders laat deze Zeeuwse zigeuner zich niet weg draaien, reden voor Mirjam om dan maar op zaterdag het huis te ontvluchten.

De gemeente heeft laten weten weinig tegen deze vorm van terrorisme te kunnen doen. De muzikant is wel eens weggestuurd door de politie, om een kwartier later weer zijn zaterdagse territorium te betreden. Mirjam en nog 44 anderen hopen dan ook dat Goes snel de regels aanpast om het rampgebied dat ooit een leuk centrum was weer een klein beetje leefbaar te krijgen.

De accordeonist kon zelf de media niet te woord staan wegens taalproblemen.