[WK Kwalificatie] Ghana verslaat Sudan

Ghana blijft in de race voor het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Ze wisten in Sudan met 1-3 te winnen. In groep D van de Afrikaanse zone hebben ze nu negen punten uit vier duels. Voornaamste concurrent Zambia heeft zeven punten maar moet zaterdag nog spelen tegen Lesotho.

Asamoha Gyan opende na een kwartier de score. Tien minuten later moest Ghana met tien man verder nadat Richard Boateng een rode kaart kreeg omdat hij Sudanees Mudathir Al Tahir doorgebroken onderuit haalde in het strafschopgebied. Al Tahir schoot de strafschop zelf binnen en bracht Sudan op gelijke hoogte.

Ghana ging de tweede helft met tien man verdedigend spelen en liet Sudan het spel maken. Een enkele keer kwamen ze door en Gyan scoorde in de 58ste minuut voor de tweede keer. In de slotfase zette Sulley Muntari de 1-3 eindstand op het bord.

In groep I kwamen Libië en DR Congo niet tot scoren. Libië heeft nu zes punten uit vier duels en DR Congo vijf. Zondag kan Kameroen op negen punten komen als ze Togo weten te verslaan. Zaterdag en zondag spelen de meeste Afrikaanse landen tegen elkaar.