[EK<21] Matchwinner Fer blij met overwinning

Leroy Fer vond het openingsduel van Jong Oranje op het jeugd-EK er een met twee gezichten. "We speelden in de eerste helft heel dominant en kwamen verdiend op voorsprong", zei de middenvelder over de confrontatie met de Duitsers. Na de pauze werd een 2-0 voorsprong weggegeven, maar dankzij Fer won Nederland alsnog met 3-2.

"Ik kopte hem lekker binnen", oordeelde de matchwinner, die even daarvoor was ingevallen, over zijn treffer in de laatste minuut. "Ik was al dichtbij met een kopbal die net naast ging, maar de tweede zat er gelukkig wel in. Ik ben blij dat we toch nog wisten te winnen. De eerste stap is gezet."

Na de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor Jong Oranje. Toch had coach Cor Pot zijn spelers al gewaarschuwd, aldus Fer. "In de rust gaf de trainer aan dat Duits voetbal heel anders kan lopen, dat ze zomaar gelijk kunnen maken. En hij had gelijk. De Duitsers zetten aan en bij ons ging het moeilijker."

"Naast de doelpunten schoten ze op de lat en kregen nog een aantal kansjes. In de laatste minuten dwongen we met opportunistisch spel gelukkig nog een overwinning af", besloot Fer, die zich nu met Jong Oranje kan richten op het tweede groepsduel zondag tegen Rusland.