Oranje onder 19 verslaat Noorwegen in kwalificatie

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 heeft de eerste wedstrijd in de eliteronde van de EK-kwalificatie gewonnen. Gastland Noorwegen werd met 2-1 verslagen. "We zitten nu direct goed in het toernooi", aldus KNVB-coach Wim van Zwam.

Oranje was de hele wedstrijd de betere partij, maar het lukte de spelers in de eerste helft niet de kansen af te maken. Als die goal aan de ene kant niet valt, dan valt hij aan de andere kant. Na een uur spelen kreeg de Noor Bård Finne de bal en door dekkingsfouten achterin kon Finne de bal achter doelman Boy de Jong schieten.

Met nog twintig minuten op de klok wist Brahim Darri wel te scoren en de gelijkmaker op het bord zetten. "Brahim schoot hem fantastisch in de kruising nadat hij naar binnen was gedribbeld", aldus Van Zwam.  De winnende treffer kwam op naam van Anass Achahbar na een assist van invaller Nick de Bondt.

Van Zwam benadrukte nog maar eens het belang van een goede start. "Win je de eerste wedstrijd, dan zit je in ieder geval tot en met het laatste duel in het toernooi." Over twee dagen speelt Oranje tegen Cyprus en het kwalificatietoernooi wordt afgesloten met een duel tegen de Duitsers. Alleen de winnaar van het kwalificatietoernooi plaatst zich voor het eindtoernooi in Litouwen.