'Jezus viel homo's aan'

Een orthodoxe priester in Georgië, die vorige maand werd gearresteerd wegens het aanzetten tot geweld tegen homo's, heeft voor een rechtbank in Tblisi verklaard dat het geweld werd aangesticht door de herder zelf, de here Jezus.

Op 17 mei hadden homo's in Georgië het euvele plan opgevat de straat op te gaan om te demonstreren voor meer rechten en erkenning. Helaas hebben sommige religieuzen nogal moeite met andere ideeën dan die van zichzelf en hebben antihomo-activisten, onder leiding van orthodoxe priesters, nogal onorthodox geweld gebruikt om de demonstratie te voorkomen. Tenminste 17 demonstranten raakten hierbij gewond.

De autoriteiten beschuldigen twee priesters van het dwarsbomen van de demonstratie en het aanzetten tot geweld, iets waarvoor ze twee jaar water en het lichaam van Christus (brood) kunnen krijgen. Volgens een van de priesters is er echter maar één verantwoordelijke, namelijk Jezus Christus, een veroordeelde opstandeling die meer dan 2000 jaar geleden een marteldood stierf.