Jezus Christus leeft!

Ja beste mensen, Jezus Christus van Nazareth leeft! In Australië, welteverstaan, onder de naam Alan John (AJ) Miller. Deze voormalige IT'er wekte niet alleen harde schijven tot leven, want hij zegt een reïncarnatie te zijn van de Mensenzoon.

Die kruisiging bleek volgens Miller overigens reuze mee te vallen: "Als je één bent met God, ben je niet in een angstige staat, en heb je vrij goede controle over het gevoel in je lichaam en de hoeveelheid pijn die je uit je lichaam opneemt."

Na z'n 'dood' was de pret nog niet gedaan voor deze Heiland. Hij kwam in een geestenwereld terecht, waar hij Plato en Socrates ontmoette, en ook pausen en presidenten. Ondanks de ongastvrije onthaal van de vorige keer, besloot toen dat het tijd was om nog eens naar de aarde te gaan.

In plaats van te reïncarneren als Ron Jeremy of John Holmes, kwam de Nazareen in de vorm van een Australische IT'er. Desondanks heeft hij toch al een bescheiden schare volgelingen verworven. Ook heeft hij de juiste vrouw getrouwd: zij bleek geheel en al toevallig en wonder boven wonder een reïncarnatie van Maria Magdalena te zijn!

Nu is de Tweede Komst van de Verlosser op zich al groot nieuws. De bal kwam echter helemaal aan het rollen nadat een priester aan SkyNews waarschuwde dat het om een cult zou gaan. Dominee David Millikan vertelde: "Het gevaar is dat je in zijn web getrokken wordt tot op het punt dat je toegang tot je persoonlijke leven verliest, je al je geld uitgeeft, je de vervloekingen van je familie in je oren hoort weerklinken en je wel eens je relatie zou kunnen verpesten."

Toen militante atheïst Ricky Gervais dit interview tegenkwam, deed hij wat militante atheïsten gewoon zijn te doen: hij tweette dat het maar wat ironisch is dat een dominee anderen ervan beschuldigd een cult aan te hangen.

Miller zelf verwerpt alle beschuldigingen: "Er waren in de eerste eeuw [na zijn geboorte, red] vele mensen die niet geloofden dat ik de messias was, en in feite stierf ik door toedoen van enkelen van hen. Het is natuurlijk dat mensen bang worden als ze iets niet kennen." En Miller kan het weten, want zijn vader (en eigenlijk ook hijzelf) heeft de natuur gemaakt.