Asare verruilt FC Utrecht voor AA Gent

Nana Asare verruilt FC Utrecht voor AA Gent. De middenvelder tekent een vierjarig contract bij de club uit België. Dat zegt de middenvelder in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. Asare, die vanaf 2009 in het shirt van Utrecht speelde, had nog een contract voor een jaar. Hoeveel Utrecht voor de transfer ontvangt is niet bekend.

AA Gent speelt in tegenstelling tot FC Utrecht geen Europees voetbal. Desondanks ziet Asare de transfer als een stap hogerop. "Het was geen makkelijke beslissing", reageert de Ghanees in de krant. "Maar als speler moet je vooruit durven kijken en daarbij had ik snel begrepen dat mijn toekomst in Gent beter oogt dan in Utrecht."

FC Utecht nam Asare vier jaar geleden over van KV Mechelen voor anderhalf miljoen euro. In de Domstad groeide hij uit tot sterkhouder en aanvoerder. De spelverdeler was tien keer trefzeker in 103 eredivisieduels. "Ik ben er volwassener geworden. Ik denk nu meer in teamverband en ben mondiger geworden. Die eigenschappen wil ik gebruiken om ook in Gent een dragende speler te worden."

De middenvelder kreeg te horen dat een plek bij de eerste drie het doel wordt van AA Gent. "Ik wil daar graag aan meewerken. Ik word straks 27 en wil nog eens meestrijden aan de top." De Ghanees had in Utrecht nog een contract van een jaar. FC Utrecht was nog niet voor een reactie beschikbaar.