Acteur Verkooijen verfilmt eigen scenario

Nils Verkooijen gaat zijn eerste scenario verfilmen, Dansen op de Vulkaan. De 16-jarige acteur is vooral bekend van hoofdrollen in jeugdfilms als Briefgeheim, Achtste-Groepers Huilen Niet en Bobby en de Geestenjagers. Het verhaal gaat over een middelbare scholier die erachter komt dat hij een zeldzame stofwisselingsziekte heeft. Dat maakte de producent dinsdag bekend.

Wie de uiteindelijke hoofdrol speelt is nog niet bekend, maar GTST-ster Bas van Prooijen heeft al één van de prominente rollen te pakken.

Verkooijen kwam op het idee voor het scenario doordat hij sinds enige tijd ambassadeur is van de Stichting Stofwisselkracht, die zich inzet voor tieners die aan zo'n potentieel dodelijke ziekte lijden. Samen met klasgenoot Sjors Mans schreef hij het verhaal als werkstuk voor zijn school.

Onder begeleiding van filmmaker Dave Schram, die Verkooijen regisseerde in de op 20 juni te verschijnen film Spijt!, heeft het tweetal het scenario bewerkt en een productieplan opgesteld. De bedoeling is dat zij deze zomer Dansen op de Vulkaan, met een beoogde speelduur van zestig tot negentig minuten, gaan verfilmen.

Hoewel Verkooijen al hulp krijgt van enkele bekende filmmakers, is hij nog op zoek naar een bedrag van 25 duizend euro, dat hij via crowdfunding en andere sponsors bij elkaar hoopt te krijgen.

"Het is fantastisch dat zo veel mensen belangeloos aanhaken om ons project te realiseren", vertelt de jonge acteur. "Elk bedrag kan ons helpen. Het is fijn als grote partijen een groot bedrag willen schenken. Maar als iedereen die mij op Twitter volgt een euro geeft, komen we ook al een heel eind. Elke gift is welkom." Sponsors kunnen ook een dag de filmset bezoeken of een rol als figurant in de film krijgen.


Acteur Nils Verkooijen verfilmt eigen scenario (Foto: Novum)