Woody Allen enthousiast over crowdfunding

Woody Allen is erg te spreken over het concept crowdfuning. Acteur en filmmaker Zach Braff heeft de 77-jarige digibeet onlangs uitgelegd hoe hij met behulp van het publiek twee miljoen dollar voor zijn filmproject heeft binnengehaald. "Hij stond versteld", vertelt Braff op de Amerikaanse radiozender Sirius Satellite Radio. "We hebben er wel tien minuten over zitten praten. Hij stelde veel intelligente vragen."

Dagen later stuurde Braff een e-mail aan de assistent van Allen, waarin hij aangaf het zo geweldig te vinden om met Allen over crowdfunding te hebben gesproken. "En ze mailde me terug: had je het maar wat slechter uitgelegd, hij houdt er niet over op."

De 77-jarige Allen heeft geen computer in huis en gebruikt al vijftig jaar dezelfde typemachine voor zijn werk. Hij was geïnteresseerd in het concept, omdat hij door problemen met financiering vaak buiten zijn geliefde stad New York filmt. Braff wist vorige maand via crowdfunding binnen drie dagen twee miljoen dollar op te halen voor zijn film Wish I Was Here.

De twee filmmakers ontmoetten elkaar omdat ze plannen hebben om samen te werken. "Dat was op de dag dat het nieuws over mijn film naar buiten kwam", vertelt de 38-jarige Braff. "Iedereen had het daarover en hij had duidelijk geen idee waar het over ging dus begon ik het uit te leggen."

Allens nieuwste film Blue Jasmin is grotendeels opgenomen in San Francisco. Voor het eerst in jaren nam hij ook scènes op in New York. De film draait vanaf 22 augustus in de Nederlandse bioscopen. Braff kan binnenkort beginnen aan Wish I Was Here. Wat de twee samen willen maken, is niet bekend.


Woody Allen enthousiast over crowdfunding (Foto: Novum)