Double Fine's Massive Chalice harkt bijna miljoen dollar binnen

Binnen vijf dagen heeft het nieuwe Kickstarter-project van Double Fine, Massive Chalice, driekwart miljoen dollar verzameld. De studio is onder andere bekend van Iron Brigade, Psychonauts en Brütal Legend. Het is het tweede Kickstarter-succes van Double Fine in een jaar tijd.

Vijf dagen geleden maakte de studio bekend dat het niet langer afhankelijk wilde zijn van uitgevers, en zich voortaan tot Kickstarter wilde gaan wenden. Op hetzelfde moment werd ook Massive Chalice aangekondigd. Geïnspireerd door spellen als X-COMFinal Fantasy Tactics en Fire Emblem wil Massive Chalice het beste turn-based tactics-spel ooit worden.

De unieke feature die Massive Chalice van al die andere geweldige games moet onderscheiden, is het feit dat de strijd zich spant over meerdere generaties. In plaats van naamloze units die je keer op keer blijft maken, zijn het stuk voor stuk unieke helden met unieke kwaliteiten. Als ze sterven, in de strijd of door ouderdom, is dat permanent. Je kunt hun goede kwaliteiten echter binnen de familie houden door huwelijken te arrangeren zodat ze zichzelf voortplanten.

Het is vooralsnog de bedoeling dat Massive Chalice volgend jaar september uitkomt.