Double Fine jaagt op rechten 'eigen' games

Gamestudio Double Fine aast op de rechten van spellen waar het zelf aan heeft gewerkt. Het bedrijf onderhandelt met Microsoft, Electronic Arts en Nordic Games. Dat heeft topman Tim Shafer gezegd in een interview met het tijdschrift Game Informer. Shafer wil graag de merknamen en de distributierechten in eigen hand hebben.

De rechten voor het rollenspel Costume Quest en het puzzelavontuur Stacking belandden begin vorige maand op straat. Verschillende gamereeksen van de failliet verklaarde uitgever THQ werden toen geveild. Double Fine greep naast de rechten voor zijn spellen doordat Nordic Games grofweg 150 gamemerken in bulk heeft opgekocht.

Electronic Arts heeft nog altijd de distributierechten voor het actiespel Brütal Legend, terwijl Microsoft die bezit voor het actiespel Iron Brigade. Zodra het die rechten heeft, is het een optie dat Double Fine zich wendt tot crowdfunding. Volgens Shafer heeft gamestudio InXile, dat drie projecten financierde via crowdfundingwebsite Kickstarter, hem laten zien dat een succesvolle financiering via crowdfunding geen toevalstreffer is.