FOK!filmtips van de dag: I, Robot

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

Advocaat Matt Murdock, gestalte gegeven door Ben Affleck, raakt blind wanneer hij in aanraking komt met radioactief afval. Vreemd genoeg worden zijn andere zintuigen door het ongeluk enorm versterkt. Zo is hij door zijn sterke gehoor toch in staat om dingen van elkaar te onderscheiden. Wanneer zijn vader wordt vermoord, gebruikt hij zijn superkrachten om de strijd tegen de misdaad aan te gaan. 's Nachts verandert hij in Daredevil: The Man Without Fear, die de wijk Hell's Kitchen in New York schoonhoudt van al het gespuis. Te zien om 20.30 uur op Veronica.

Nadat de perfectionistische Kate vlak voor haar bruiloft door een stom ongeluk komt te overlijden, weigert haar verloofde Henry de draad weer op te pakken. Zijn bemoeizuchtige zus neemt hem een jaar later mee naar een medium, de jonge Ashley, die hem wil helpen aan Kate te vragen hoe het nu verder moet. Henry zelf gelooft niets van Ashley's gave om met geesten te praten, maar speelt het spelletje mee en is al snel meer geïnteresseerd in Ashley zelf dan in haar spirituele kunsten. Ook Ashley's homovriend Dan denkt dat de twee voor elkaar bestemd zijn. Maar als de geest van Kate merkt dat 'haar man' verliefd dreigt te worden, probeert ze alles om Ashley bij Henry vandaan te houden. Over Her Dead Body heeft een cast met onder andere Jason Biggs, Lake Bell, Paul Rudd en Eva Longoria. Te zien om 20.30 uur op NET5.

In het Chicago van 2035 zijn overal robots aanwezig. Ze zijn bedienden, werknemers en beschermers in één en dankzij de drie wetten van de robotica, zijn ze niet in staat om mensen kwaad te doen. Detective Del Spooner, een rol van Will Smith, heeft door een traumatische gebeurtenis in zijn verleden een bloedhekel aan robots en vertrouwt ze voor geen meter. Als Alfred Lanning, de aartsvader van de robotica, te pletter stort in het hoofdkantoor van de grootste robotproducent van de wereld, vermoedt Spooner dat de dader een robot van de nieuwe generatie is, genaamd Sonny. Samen met de robotpsychologe Susan Calvin gaat hij op onderzoek uit. I, Robot is te zien om 20.30 uur op RTL7.

Deze Nederlandse klassieker vol vaart, naaktscènes en humor deed in 1973 veel stof opwaaien. Het publiek kwam massaal naar de bioscoop, 3,6 miljoen mensen. De hoofdrolspelers Rutger Hauer en Monique van de Ven vestigden definitief hun naam. Ook in het buitenland werd Turkish Delight goed ontvangen. Het leverde regisseur Paul Verhoeven een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse Film op. Turks fruit is nog altijd de meest succesvolle Nederlandse speelfilm aller tijden. In 1999 werd de film door het Nederlandse bioscooppubliek uitgeroepen tot 'Nederlandse Speelfilm van de Eeuw'. Te zien om 20.30 uur op RTL8.

Elektra, Virus, Dan in Real Life, I Want Candy en Charlie Bartlett zijn ook films die vanavond te zien zijn op de televisie.