"Barcelona hoeft niks te veranderen"

FC Barcelona werd flink bekritiseerd na de vernedering door Bayern München. Dat doet niks af aan de speelstijl van de club, vindt Xavi.

De ervaren middenvelder werd wel met overmacht kampioen van Spanje met Barcelona. "Ik ben trots en blij. Ik heb zeven landstitels mee mogen maken en ze waren allemaal even belangrijk. We hebben een goede generatie voetballers waarmee we mogelijk nog meer titels in de wacht kunnen slepen", vertelt hij in Spaanse media.

Voor de 33-jarige Xavi hoeft er geen grote omslag doorgevoerd te worden bij de Spaanse topclub. "Ik ben er voorstander van dat als zaken goed gaan er slechts kleine veranderingen plaats zullen vinden."

De kritiek na de uitschakeling in de Champions League vindt hij onterecht. "Het lijkt opeens of het nu allemaal slecht is. We hebben de competitie gewonnen, maar nu zouden we dan opeens alles moeten veranderen? We verloren van Bayern München in de Champions League en van Real Madrid in de Spaanse beker, maar ik ben er niet voor om opeens van alles te veranderen. Tito Vilanova moet echter de beslissingen nemen."