Amsterdamse studio maakt nieuw PlayStation-spel

De Amsterdamse gamestudio Guerrilla Games werkt aan een nieuwe gameserie voor PlayStation 4. Het bedrijf laat weten te werken aan een 'nieuw intellectueel eigendom', wat voor Guerrilla betekent dat het bedrijf voor het eerst sinds 2004 werkt aan een game die niet tot de Killzone-reeks hoort. Het is niet bekend wanneer uitgever Sony Computer Entertainment, eigenaar van de Amsterdamse studio, het nieuwe spel wil onthullen.

Het schietspel Shellshock Nam '67, dat draaide om de Vietnamoorlog, was negen jaar geleden de laatste game van de studio die niets met Killzone van doen had. Daarna werkte het bedrijf achtereenvolgens aan de schietspellen Killzone voor PlayStation 2, Killzone: Liberation voor PlayStation Portable en Killzone 2 en 3 voor PlayStation 3. Binnen de Killzone-reeks zijn ruim zeven miljoen games verkocht.

Hoewel Guerrilla Games een nieuw spel in de maak heeft, is het bedrijf nog niet af van de Killzone-reeks. De studio had eind februari al bekendgemaakt bezig te zijn met het schietspel Killzone: Shadow Fall voor PlayStation 4. Daarnaast is Killzone: Mercenary nog in de maak voor PlayStation Vita.