[GP2] Uitslag race 2 Barcelona

Robin Frijns heeft vandaag in de GP2 Series ook in de sprintrace zijn visitekaartje afgegeven. De Nederlander won gisteren de hoofdrace in Barcelona en vandaag werd hij op het Catalaanse circuit tweede, achter Stefano Coletti. Daniël de Jong moest genoegen nemen met een achttiende stek.

Frijns ving de race net als gisteren aan vanaf de achtste startpositie. De Nederlander kende een goede start en toonde in de race aan een goede coureur te zijn. Vooraan startte Coletti vanaf de vijfde plaats goed en ging naast polesitter Johnny Cecotto jr door de tweede en derde bocht voordat hij de leiding definitief greep. Hier direct achter reed Frijns die bij bocht vijf zijn positie kwijtraakte aan Felipe Nasr, maar twee bochten later had de Nederlander zijn derde stek terug. Frijns had daarna geluk dat Cecotto jr. bij bocht negen wijd ging, waardoor hij op kon schuiven naar P2.

Coletti liep langzaam maar zeker weg bij Frijns en had na zestien ronden een gat van 4,8 seconden met de Nederlander geslagen. Frijns spaarde zijn banden en behield tegelijkertijd een gaatje met de achter hem rijdende Nasr. In de slotfase ging Frijns er nog eens goed voor zitten en dichtte het gat met Coletti, maar strandde op de meet op uiteindelijk zeven tienden achter de Monegask. Nasr werd derde, voor Joylon Palmer die vijf ronden voor het einde Ceccoto jr. gepasseerd was.

Na drie raceweekenden gaat Coletti aan de leiding met 93 punten. Hij heeft een voorsprong van zeventien punten op Nasr die tweede staat. Fabio Leimer bleef dit weekend puntloos en staat nu met 54 punten derde in het klassement. Frijns staat door zijn uitstekende weekend in Barcelona nu vierde met 37 punten, vier punten meer dan Mercedes-testcoureur Sam Bird.